Tipariti

Și dacă ați putea face economii cu ajutorul anvelopelor?

Întreținerea anvelopelor vă poate ajuta să faceți economii

Deși europenii sunt din ce în ce mai preocupați de impactul pe care îl are gestionarea deșeurilor asupra mediului, ei nu conștientizează întotdeauna legătura directâ dintre mediu și mașina pe care o folosesc. Cu toate aceastea, este datoria noastră să limităm impactul asupra mediului (25% din emisiile de CO2 sunt generate de transport, din care 40% sunt generate de turisme). Iar soluții există.

Mulți europeni nu sunt dispuși să renunțe la mașină, majoritatea vazând în mașină un semn de libertate și independență. Cu toate acestea, o nouă tendință începe să prindă contur: conform unui studiu TNS Sofres (1), 85% dintre francezi își doresc să facă economii atunci când vine vorba de mașină. Astfel,  întreținerea mașinii și a anvelopelor este mai degrabă o investiție și mai puțin o cheltuială.
Printre punctele de verificare care pot limita poluarea, emisille de CO2 și chiar consumul de carburant se numără: verificarea presiunii anvelopelor cel puțin o dată pe lună, verificarea nivelului uleiului de cel puțin 6 ori pe an și verificarea gazelor de eșapament; acestea pot reduce poluarea cu 20%, emisiile de CO2 cu 5% și consumul de carburant cu 5% (2). Așa că nu mai stați pe gânduri: verificați-vă anvelopele!

 
(1) Sursa: Studiu TNS Sofres pentru Mobivia Groups realizat online în perioada 4 noiembrie- 9 noiembrie 2015 pe un eșantion care a inclus 1068 francezi cu vârste de peste 18 ani, șoferi și persoane responsabile cu întreținerea mașinilor proprii

(2) Rezultat obținut pentru aproximativ 300.000 de vehicule verificate de la lansarea ofertei Ecoperformance din rețeaua Norauto.