Tipariti

Cand se inlocuieste o anvelops

Controlul periodic al gradului de uzura al anvelopelor va permite garantarea sigurantei pe sosea. Atentie, nu asteptati să faceti pana pentru a va schimba anvelopele!

Rularea cu anvelope uzate pe un carosabil umed amplifica pierderea aderentei, creste distantele de franare si riscul de acvaplanare.

Cum se verifica periodic uzura anvelopelor?
Verificati elementele martor de uzura aflate pe mijlocul benzii de rulare (partea anvelopei care vine in contact cu solul). Atunci cand inaltimea cauciucului de pe elementul martor de uzura ramasa ajunge la nivelul acestui marcaj, anvelopa a atins limita de uzura legala de 1,6 mm.
Va recomandam sa schimbati anvelopele inainte de atingerea acestei limite. 
In caz contrar, va puneti siguranta in pericol si incalcati legea.

In unele tari in care exista reglementari specifice pentru sezonul rece, inaltimea minima a anvelopelor de iarna poate fi diferita. Verificati daca sunteti in conformitate cu reglementarile in vigoare valabile in tara pe care o vizitati.

Exista de asemenea si alte cazuri in care inlocuirea pneurilor este necesara sau chiar obligatorie:

  • Daca dupa o pana de cauciuc, specialistul detecteaza o deteriorare.
  • Daca anvelopa nu este conforma cu preconizarile de echipare a vehiculului: dimensiune incorecta, cod de viteza inferior celui prevazut de constructor, indice de incarcare inferior celui prevazut de constructor, categorie incorecta (turism / camioneta).
  • Daca prezinta o uzura localizata anormala.
  • Daca poarta semne de imbatranire.
  • Daca prezinta taieturi sau deformari care pot sa-i afecteze siguranta.

În caz de dubiu, nu ezitaţi să contactaţi reprezentantul comercial KLEBER, acesta va şti să vă informeze.