Tipariti

De ce anvelope de iarna?

Optati pentru siguranta: echipati-va masina cu anvelope de iarna de la inceputul sezonului rece.

Pe timpul iernii, soseaua este intotdeauna mai putin sigura decat pe timpul verii: aderenta este mult mai redusa pe o sosea acoperita de zapada, polei sau pur si simplu uda.
In afara de aceasta, anvelopele de vara prezinta o serie de caracteristici care duc la reducerea semnificativa a performantei acestora la temperaturi sub 7°C. De aceea se recomanda echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna.

In definitiv, anvelopa de iarna este conceputa pentru rularea in conditii hibernale:

  • pe orice tip de sol: pe drumuri acoperite de zapada, polei in strat mai subtire sau mai gros, umede sau foarte ude, pe portiuni inundate dar si pe drumuri reci si uscate …
  • in toate conditiile meteo specifice sezonului rece: ploaie marunta sau abundenta, vreme umeda sau foarte uscata si rec…
  • la temperaturi foarte scazute.

Anvelopa de iarna reduce riscurile de acvaplanare gratie formei sale specifice care permite evacuarea apei care trece pe sub anvelopa. Aceasta prezinta o mai buna aderenta si o motricitate excelenta, gratie adancimii profilului, mult mai important decat cel al unei anvelope de vara.

Profilul anvelopei prezinta in plus mai multe lamele decat o anvelopa de vara, pentru a avea aderenta pe zapada. Anvelopa de iarna este fabricata dintr-un amestec de cauciuc special pe baza de siliciu, care se adapteaza la temperaturi scazute si permite o franare mai buna.

Vizualizati colectia de iarna