You are using a web browser not supported
You are using a website browser that is not supported by this website. This means that some functionality may not work as intented. This may result in strange behaviors when browsing round. Use or updgrade/install one of the following browsers to take full advantage of this website
IE
firefox 66+
chrome 72+
edge 17+
safari 12+
opera 58+

 

ÎNTREȚINEREA ANVELOPELOR ȘI ALTE PONTURI DE ÎNGRIJIRE A ANVELOPEI  

 

 

 


Stabilirea presiunii anvelopei 

 

Mențineți presiunea în anvelope! 

 

Umflate la presiunea corectă, anvelopele dvs. vă vor oferi mai multă siguranță, veți parcurge cu ele un număr mai mare de kilometri și veți optimiza consumul de combustibil.

Verificați presiunea atunci când anvelopele sunt reci (la anvelope care nu au fost folosite minimum două ore sau au fost folosite în mers maximum 3 km la viteză redusă). Dacă anvelopele sunt calde atunci când sunt verificate (dacă ați condus cu ele în ultimele două ore sau ați acoperit mai mulți kilometri la viteză redusă), adăugați 0,3 bar la presiunea recomandată. 

Nu dezumflați niciodată anvelopele calde. Pentru a vă spori siguranța, a economisi bani și a crește durata de viață a anvelopelor dvs., verificați presiunea! 

Dacă sofați pe autostradă sau transportați încărcături grele, amintiți-vă să schimbați presiunea în conformitate cu recomandările producătorului (Manual de utilizare, etichetă de presiune). 

Presiunea anvelopelor trebuie verificată minimum o dată pe lună sau înainte de fiecare deplasare lungă. 

Amintiți-vă să verificați anvelopa de rezervă! 

Pentru a evita pericolele neașteptate generate de condusul cu anvelope umflate insuficient, detectați orice problemă înainte de a fi prea târziu. Presiunea corectă este cea stipulată de producătorii anvelopei și ai autovehiculului. Aceste indicații se pot găsi în manualul de utilizare a autovehiculului sau pe eticheta ștanțată pe autovehicul (pragul ușii / clapeta capacului de combustibil / torpedou etc.). 

Umflarea cu azot nu înlocuiește nevoia de a verifica frecvent presiunile anvelopelor. 

 

 

Dacă faceți pană 

 

 

Penele se întâmplă întotdeauna în cel mai rău moment posibil! Dar luând câteva măsuri de precauție puteți reduce neplăcerea acestui incident. 

 

O pană este întotdeauna o încercare dificilă pentru un șofer. Iată câteva sfaturi pentru a face viața mai ușoară în acest caz: 

• Păstrați întotdeauna o pereche de mănuși în spațiul de depozitare. 
• Păstrați întotdeauna în mașină un sac mare de gunoi pentru a pune anvelopa dezumflată, mai ales când este acoperită de noroi! 
• Asigurați o placă mică pentru a evita ieșirea cricului dacă suprafața de sub autovehicul este prea moale. 
• Ungeți puțin filetul pentru a fi mai ușor de scos piulițele de roată. 
• Nu conduceți niciodată prea rapid cu roata de rezervă montată. Aceasta poate fi umflată la o presiune incorectă, ceea ce va reduce controlul vehiculului pe șosea. 
• Asigurați-vă că strângeți adecvat piulițele de roată. Strângerea incorectă poate duce la deformarea discurilor de frână și deteriorarea sistemului de montare a roții. Strângerea corectă face mai ușoară demontarea din nou a roții! 
• Pentru strângerea uniformă, perfectă, se recomandă utilizarea unei chei dinamometrice. Această unealtă vă permite să reglați forța folosită la strângerea piulițelor roții. În caz contrar, mergeți la cea mai apropiată reprezentanță pentru a verifica anvelopele. 
• După reparare și remontare, echilibrați roțile. 

 

 

Când se înlocuiește o anvelopă

 

 

Verificarea regulată a anvelopelor pentru a identifica gradul de uzură vă garantează siguranța la volan.
ATENȚIE: Nu așteptați să faceți pană pentru a înlocui anvelopele!

 

Conducerea cu anvelopele uzate pe drumuri umede amplifică pierderea aderenței și crește distanțele de frânare și riscul de acvaplanare. 

Cum se verifică în mod regulat uzura anvelopelor. 
Verificați indicatorii de uzură pe mijlocul benzii de rulare (partea anvelopei aflată în contact cu solul). Când profilul avelopei ajunge la indicatorul de uzură, anvelopa a ajuns la limita legală de uzură de 1,6 mm. 
Recomandăm insistent să schimbați anvelopele înainte de a se atinge această limită.   
Dincolo de această limită, vă puneți în pericol siguranța și încălcați prevederile legii. 

În unele țări cu legislație specifică pentru iarnă, banda de rulare minimă cerută pentru anvelopele de iarnă poate fi diferită. Verificați dacă respectați legislația în vigoare în țara pe care o vizitați. 

Iată, totuși, alte situații în care înlocuirea anvelopelor este necesară sau chiar obligatorie: 

• După o pană, specialiștii detectează o deteriorare. 
• Dacă anvelopa nu respectă recomandările de echipare pentru autovehicul: dimensiune incorectă, viteză nominală mai mică decât cea specificată de producător, index de încărcare mai mic decât cel specificat de producător, categorie incorectă (vehicul de pasageri/ van). 
• Dacă prezintă uzură anormal localizată. 
• Dacă prezintă semne de îmbătrânire. 
• Dacă are tăieturi sau deformări care pot compromite siguranța. 
Dacă aveți întrebări, contactați distribuitorul KLEBER, care va fi fericit să vă sfătuiască. 

 

Anvelope KLEBER

Anvelope de vară, anvelope de iarnă și anvelope all-season: alegeți anvelopele potrivite pentru a conduce în condiții de siguranță.